Lätt att följa med vågen?!

Många av oss följer alla sorters mode och trender utan att tänka på om de är tillåtna eller inte. Oftast missar vi även granska grundtanken eller tron bakom dessa trender.

Exempel på någon av dessa trender, som många av oss unga troende följer, är att ha på sig ringar på långfingret, pekfingret och tummen. De av oss som följer det kan uppleva det som ett sätt att hålla sig själva trendiga och uppskattade i trendföljarens ögon. Då man helt enkelt följer vågens riktning utan granskning eller kännedom om vad sitt eget tro säger om det.

Om vi visste att vår kära Profet(S) faktiskt har förbjudit sin ummah (folk) att ha ringar på både pekfingret och långfingret skulle vi inte följt strömmen blint. Profeten(S) har till och med betonat på att denna var en trend hos endast Lots folk och vilka var Lots folk egentligen?!

Vidare i några återberättelser från Ahl al-Bait(A) stöter man på stor förbud för att ha på sig ring på tummen och även det återberättas inom historian att Yazid(LA) hade alltid en ring på sin tumme.

Om man granskar denna trend så ser man att Satandyrkare och följare av illuminati har lätt spridit sin tro som trend då de brukar ha ring på sin vänstra tumme. Denna finger för dem symboliserar på obelisk, som i sig är symbol för mannens könsorgan, vilken de dyrkar.

Vi har en hel del instruktioner inom vår tro om vilka ringar som ska föredras, i vilken hand, i vilka fingrar och vilka fördelar dessa kan tillbringa för oss. Detta utöver att vi starkt rekommenderades att åtminstone ha en ring i vår högra hand i åtminstone en av de två tillåtna fingrarna.

Hur kommer det sig att vi, trots alla dessa detaljer i vår religion, inte riktigt känner till allt detta?

IMG_2792