Imam Sadiqs(A) sista ord

Så fort som Umme Hameeda modern av Imam Kadhim(A) såg Abu Baseer, som hade kommit för att beklaga sorgen över döden av hennes man Imam Sadiq(A), började hon gråta. Abu Baseer grät också. När hon hade samlat sig sade Umme Hameeda till honom: ” Ni var inte här under de sista ögonblicken av Imam Sadiqs(A) liv för att se vad som hände”.

Abu Baseer frågade: ” Vad hände?”  Hon sade: ” De var de sista ögonblicken av Imam Sadiqs(A) liv. Hans(A) ögon var stängda. Plötsligt öppnade han sina ögon, och sade: ”samla alla familjens medlemmar nu.” Det var konstigt att Imam Sadiq(A) hade gett en sådan order i detta sista ögonblick. Så vi samlade våra krafter tillsammans och ansträngde oss för att samla alla släktingar. När alla hade samlats var de redo att höra på vad Imam(A) hade att säga. När Imam(A) såg att alla var närvarande, sade han: ”Sannerligen, så kommer inte våra förböner och rekommendationer (Shafaat) omfatta dem som tar lät på bönen (salat).”

En man frågade Imam Sadiq(A), ”Vilka är tecknen för en person som anses vara troende? ”Imam(A) svarade, ”Genom underkastelse till Allah(SWT) och genom att vara nöjd med de dåliga och roliga händelser som händer med honom.”