Hans mor Narjis

En av den tionde Imamen, Imam Hadis(A) tjänstemän Busher Ansari återberättar, en dag kallade Imamen Hadi(A) på mig och sa, ”Jag vill tilldela dig ett jobb, utförandet av det kommer vara av stort värde för dig”. Han gav mig ett brev tillsammans med en säck innehållande tvåhundratjugo guld dinarer och sade, ” Ta dessa och gå till Bagdad och vänta vid floden Eufrats mynning, dit kommer ett skepp imorgon, på den kommer det finnas ett antal tjänsteflickor som hämtats för att säljas. Dem flesta av säljarna och köparna är från Bani Abbas samt en del andra ungdomar. På det skeppet kommer det att finnas en flicka som kommer att vägra visa sig för köparna när hon blir beordrad att göra det. En av ungdomarna kommer träda fram och säga till hennes mästare ”Jag köper henne för två hundra gulddinarer”. Men den här kvinnan kommer inte gå med på det. Då säger hennes mästare, ” Det finns inget annat alternativ än att du blir såld, så du måste ge efter”. Men hon svarar, ”Vänta, min köpare skall komma”. Då ska du gå fram och ge henne brevet och säga, ”Om den här kvinnan hän ger sig åt sändaren av det här brevet, köper jag henne”. Hon kommer bli glad efter att ha läst brevet, då köper du henne och för henne hit”.
Busher fortsätter, jag gjorde vad Imamen(A) hade beordrat mig att göra och köpte henne från hennes mästare. På vägen berättade hon en fantastisk och häpnadsväckande berättelse och sade, ” Jag är dotter till kungen av Rom”. Min farfar stod Kristus(A) väldigt nära. Min fader ville gifta bort mig till sin brorson. En dag så ordnade han en storslagen tillställning i palatset och lät sin brorson sitta vid mig på tronen. Alla höga präster och klanledare samlades för att giftabort mig till honom.
Plötsligt började palatset skälva, och allt blev dammigt och min kusin slungades av tronen. De försökte igen men samma sak återupprepade sig. Prästerna  och de andra gästerna tog det som ett dåligt tecken och lämnade palatset.
Samma natt sov jag väldigt sorgsen. Jag drömde att det kom män med skimrande ansikten till palatset. Det sades att den ena var Kristus (A) och den andra Profeten(S) av Islam. Profeten(S) vände sig till Kristus(A) och sade, ”Jag ber om den här flickans din ättlings hand till min dotterson för giftermål”.
Kristus(A) blev glad och accepterade det (frieriet).
När jag vaknade berättade jag inget om detta för någon. Tills en dag då jag blev sjuk och min far tillkallade alla läkare och lät dem närvar vid min säng. Men ingen av dem kunde behandla mig. Så jag begärde att min far skulle frige alla muslimer  som han höll fångna i fängelse. Han gick med på mitt krav och frigav dem alla och jag blev botad.
Samma natt drömde jag igen, jag såg kvinnor med skimrande ansikten. Det sades att det var Kristus(A) mor Mariam(A) och Fatimah Zahra(A) Profeten Mohammads(S) dotter som kom fram till mig och sa, ”Om du går med på att bli min sons fru måste du bli muslim”. Jag antog och accepterade Islam som religion i drömmen. Sedan tog hon med mig till hennes son Imam Askari(A).
Kärleken erövrade mitt hjärta starkt och fullständigt så jag blev rastlös dag och natt tills en natt, då jag såg Imamen(A) i min dröm. Jag frågade, ”Hur kan jag bli din fru?” Han sade, ” Väldigt snart kommer din far att sända en armé för att kriga mot muslimerna och du kommer att följa med armén. Muslimerna kommer att vinna det här slaget och du kommer tillfångatas och sedan tas med till Bagdad för att säljas. Skeppet kommer stanna vid Eufrats mynnig och där kommer du tas ut för att säljas.”
Köparna kommer att försöka köpa dig. Men vänta, den som skall köpa dig kommer tillsammans med ett brev från min far. Han skall köpa dig och ta med dig.
Jag vaknade från drömmen och var väldigt lycklig, efter en tid hände det som Imamen(A) hade sagt skulle hända. O Busher! Till den här stunden visste ingen om den här hemligheten, och ingen har heller känt igen mig. Var försiktig, återberätta inte det här till någon, behåll det för dig själv.
Busher säger att medans hon skildrade sin historia för mig så fascinerades jag av henne, så sedan dess började jag respektera henne ännu mer och jag följde henne som en tjänare. Sedan tog jag med henne till min mästare Imam Hadi (A). Han frågade henne, ”hur kom det sig att du antog islam som din religion?” hon svarade, ” Du frågar om något som du själv vet bättre än mig”.
Sedan sade han, ”Glatt budskap för dig är att du kommer få en son som kommer fylla världen med ordning och rättvisa, den son som är väntad av alla.”
Sedan vände han sig mot sin syster Hakima och sade, ” O syster! Det här är den kvinnan du väntade på. Ta med henne och lär henne Islams befallningar.” Hakima kramade henne och älskvärt och hedervärt tog hon med henne”.