Är jag en följeslagare?

Vi ha nog alla tänkt vad som kommer hända med just mig när Imamen(AJ) kommer ut ur sin fördoldhet. Kommer jag vara en vän eller fiende? Förhoppningen som vi alla bär på är att jag kommer vara en vän, en följeslagare.

Men vad är en följeslagare? Hur ska jag veta vad en riktig följeslagare är? Ett sätt är att inspireras av de följeslagare som Profeten(S) och Ahl al-Bait(A) hade. Hur var dem? Vad gjorde de?

Deras hjärtan var fyllda med ljus. De var seriösa och gjorde allt i Allah(SWT) väg. De tog religionen på allvar. De utnyttjade varje sekund i deras liv för att komma Allah(SWT) närmare. De gick i deras ledares(A) fotspår och var ambassadörer.

Är jag en följeslagare? Arbetar jag aktivt med att rena mitt hjärta? Alla mina handlingar, är de i Allah(SWT) väg? Är jag seriös och tar min religion på allvar eller är det bara en fritidssyssla? Utnyttjar jag varje sekund för att göra min Imam(AJ) glad? Går jag i samma fotspår som min Imam(AJ)? Skriker mitt hjärta Ya Mahdi(AJ) av längtan?

Om inte, vad väntar jag på? Imamen(AJ) kommer inte komma utan han är redan här, men mitt hjärta ser Han(AJ) inte.