Mirakel av Imam Kadhim(A)

Manteln från Al-Rashid till Ali son av Yaqtin En dag skickade Al-Rashid några klädesplagg till Ali son av Yaqtin för att hedra honom. Bland dessa fanns en yllemantel smyckad med guld, den var lik kungamantlar. Ali son av Yaqtin skickade klädesplaggen till Imam Musa(A) son av Imam Sadiq(A).

Bland dessa skickade han även med manteln. Han skickade med pengar som han redan hade speciellt förberett som en femtedel av sina pengar (khums – Imamernas taxa) som han ville betala Imamen.

När dessa saker nådde Imam Kadhim(A) tog han emot pengarna och klädesplaggen men han lämnade tillbaka manteln med Ali son av Yaqtins budbärare. Han skrev till honom: ”Behåll den och låt den inte komma ifrån dig. För en händelse kommer att inträffa dig på grund av den och det kommer att ske när du kommer att behöva den med honom (Al-Rashid).” Ali son av Yaqtin var suspekt angående returneringen av manteln och han förstod inte anledningen.

En tid senare, ändrade Ali son av Yaqtin sin attityd mot en tjänare som hade en speciell position hos honom och han lämnade sin tjänst. Tjänaren visste om Ali son av Yaqtins förkärlek gentemot Imam Kadhim(A). Han visste om pengarna, klädesplaggen och andra saker Ali hade skickat till Imam Kadhim(A) vid varje tillfälle.

Han gick och informerade Al-Rashid om detta. Han berättade för Al-Rashid att Ali höll på Imamat (Islamiska ledarskap) av Imam Musa Kadhim(A) och att han hade betalat honom en femtedel av sina pengar varje år. Han berättade även att Ali hade gett honom manteln som Al-Rashid hade hedrat honom med. Al-Rashid blev arg och ursinnig. Han sa:” Jag ska undersöka situationen. Om det stämmer som du säger, kommer hans liv att förintas.”

Han skickade omedelbart efter Ali son av Yaqtin. När han kom framför honom sa han: ”Vad har du gjort med manteln jag skänkte dig?” ”Jag har den i en låst kista och jag har behållit den parfymerad där. På mornarna öppnar jag den och tar välsignelser från den. Jag pussar den och lägger tillbaka den på sin plats. Varje kväll gör jag samma sak.” svarade Ali.

”Ta hit den omedelbart”, sa Al-Rashid. “Ja”, svarade Ali. Han skickade en av hans tjänare och sa till honom: ” Gå till ett sådant-och-sådant rum i mitt hus. Ta nyckeln för den från min vakt och öppna den. Öppna en sådan-och-sådan låda och ta med dig den låsta kistan som finns i den.” Det tog inte lång tid innan tjänaren återvände med kistan fortfarande låst. Han la den framför Al-Rashid och sa till honom att låsa upp den och öppna den.

När han öppnade den, såg han manteln vikt och parfymerad. Al-Rashids ilska lugnades och han sa till Ali son av Yaqtin: ” Lämna tillbaka den till sin plats och gå rättfärdigt. Jag kommer aldrig att misstro dig för någon informatörs ord.” Han ordade en magnifik gåva att skickas till Ali son av Yaqtin och han lät straffa informatören med tusen piskslag. Efter att informatören hade blivit straffad med ungefär hundra piskslag dog han.