Färden fortsätter

Sakta fortsatte färden framåt. Sakina såg sin pappas förtvivlan och skyndade sig för att hämta Ali Asghar, hennes bror som precis fyllt ett år. Blicken av lilla Sakinas ansträngningar av den ännu mindre Ali Asghar förde ett litet skratt på Imam Hosseins(A)och Zaynabs läppar. Ali Asghar tycktes njuta av ridturen, fylld med fnitter för Sakinas pustande. Imam Hossein(A) hukade sig ner, satte Ali Asghar på sitt  knä, och höll om Sakina med sin kraftfulla men vänliga arm. ”Jag är solen vem är du, min visa Sakina?” Sakina skrattade och svarade, ”Jag är månen som reflekterar ditt ljus, och Ali Asghar är havet som fångar min reflektion. Jag älskar dig pappa. Snälla le, för min och Alis skull.”

Hur kunde Imam Hossein(A) besvara sin unga, men så pass förståndiga dotter, förutom med ett leende som fick hans snövita tänder att skina på ytan av Sakinas djupa ögon?